MENU
Aula_close Layer 1

Velkomstfolder

Hvem er vi?
I Solstrålen er vi ca. 55 børnehavebørn. Børnene er opdelt i aldersgrupper. Alle grupper har faste voksne tilknyttet. Vores personalegruppe består af ca. 10 voksne, pædagoger, køkkenassistent, pædagogiske assistenter og medhjælpere. Derudover har vi i perioder studerende, personer i job prøvning, aktivering osv.

Start i Solstrålen
Den bedste start sikres ved at forberede sig godt. Brug tid på at besøge børnehaven. Spørg løs. Jo mere tryg I som forældre er, jo nemmere er det at aflevere barnet. Vis barnet, at du er tryg ved de voksne, for derved vil barnet have lettere ved at acceptere vilkårene. Derfor, lyt til, og vær derfor opmærksom på dine følelser. Dit barn fornemmer, hvordan du har det og reagerer derpå. En vigtig forberedelse, som forælder, er at være klar til at give slip på dit barn. Selv verdens bedste pædagog, kan ikke gøre dit barn trygt, hvis du ikke er klar til at give slip på barnet.

Sæt tid af
Fortæl børnehaven om dit barn. Hvad kan dit barn lide og ikke lide? Hvordan oplever du dit barn? Er der særlige ritualer eller kendetegn? Hvordan er dets temperament? Er der særlige hensyn, f.eks. allergi hos barnet eller i familien? Det er vigtigt, at barnet får tryghed gennem en fast rutine i indkøringsforløbet.

For både dig og dit barn er det første farvel svært! Sæt derfor god tid af til indkøring. Når barnet indkøres, er det helt normalt, at det reagerer med gråd og fortvivlelse. For nogle børn kan det tage adskillige uger at falde til. Gå, når du har besluttet dig - også selv om dit barn er ked af det. Ring for at høre, hvordan dit barn har det efter en svær afsked.

Aflevering og afhentning.
Jeres barn skal afleveres til en voksen, når I kommer om morgenen. Husk at tjekke ind på en af skærmene i gangen. Vil I selv tage afsked med jeres barn er det selvfølgeligt ok, men har I brug for hjælp - så sig til…! Husk også at sige farvel til en voksen ved afhentning.

Forventninger vi har til Jer som forældre:
At I ved aflevering hjælper barnet med, at tøjet kommer på plads i garderoben
At I husker at sige ”goddag” til en voksen og tjekker Jeres barn ind på skærmen
At Jeres barn har praktisk påklædning, der kan tåle at blive beskidt
At I hver dag sørger for at barnet har skiftetøj nok på garderoberummet
At barnet har udetøj med, der passer til vejret, da vi er ude hver dag
At der står tydeligt navn i tøjet, da det er en stor hjælp for Jeres barn, for personalet og for Jer forældre
At I giver besked, hvis Jeres barn holder fri, er syg eller hentes af en anden
At der ikke er snore i Jeres barns tøj
At I hjælper barnet med oprydning i dets garderobe

Husk
Hvis Jeres barn hentes af en anden end Jer, skal vi have det at vide!

Åbningstid
Man. – tors. 06.15- 16.45. fredag: 06.15-15.30

Toilet træning:
Vi forventer at barnet er renligt, eller at toilettræningen er godt i gang, når det starter i børnehaven. Bodystockings er ikke hensigtsmæssig, at have på, da barnet ikke selv kan knappe den, og i forbindelse med toilettræning, vil flappen fra bodystockingen hænge ned i vandet i toilettet.

Middagssøvn/sut
Kan tilbydes i en indkøringsperiode. Barnet kan sove i 1-1½ time. Middagssøvnen nedtrappes. Alle sovebørn sover i samme rum. Børnene bruger kun sut i børnehaven ved middagssøvnen. Vi henstiller til, at barnet afleverer sutten til forældrene inden, de går ind i børnehaven og først får den, når de er ude af børnehaven igen.

Skiftetøj:
Der skal være rigeligt med ekstra tøj, der passer til årstiden. Husk at fylde taskerne efter behov. Tjek størrelsen på tøjet, hellere for stort end for lille. Husk at tømme garderoben om fredagen.

Forplejning
Der er mulighed for at spise morgenmad i børnehaven mellem: 6.15 og 7.15. Der er formiddagsmad kl. 9.00. Vi får frokost kl. 12.00 og eftermiddagsmad kl. ca. 14.15

Fødselsdage:
Vi vil gerne være med til at fejre jeres barns fødselsdag i Solstrålen. I aftaler med kontaktpædagogen, hvordan I vil afholde fødselsdagen.

Fridage/ferie:
Børnehaven skal have besked, når barnet holder ferie eller har fri en dag.

Syge børn:
Giv os besked, hvis barnet bliver syg. Vi følger sundhedsstyrelsens regler for, hvornår barnet må komme i institutionen. Hvis barnet bliver syg i institutionen, må I være indstillede på, at vi kontakter Jer, så I kan komme og hente Jeres barn

Lukkedage:
Dagen efter Kr. Himmelfartsdag. Uge: 28,29, 30 og alle dage mellem jul og nytår. Der bliver etableret feriebørnehave. Skema til feriebørnehaven kan fås ved henvendelse i institutionen. Der er lukket Grundlovsdag og 24. december

Hvor findes informationer om hverdagen:
Vi tilstræber, at vi får givet Jer den nødvendige information om de aktiviteter, der sker i børnehaven. Derfor har vi forventning om, at I læser vores informationer. De findes på AULA

Legetøj:
Vi beder om, at børnene ikke medbringer legetøj i institutionen.

Medicin.
Hovedreglen er, at vi ikke giver medicin til børnene uden lægens anvisning. Maske, til astma børn, skal afleveres til personalet, som skal have præcis information om, hvor ofte og hvordan masken skal bruges.

Forsikringer:
Det er en rigtig god ide at have en ulykkesforsikring på sit barn, da den dækker til barnet er fyldt 21 år.

AULA:
Vi forventer, at forældrene tjekker deres børn ind og ud på AULA, som findes på skærme i gangen, ved garderoberne. Husk også at sige goddag og farvel til en voksen, i børnehaven. Ligeledes, at I holder Jer orienteret om, hvad der er af meddelelser.

Forældresamtaler:
Når Jeres barn er startet i børnehaven, vil vi efter ca. 3. mdr. tilbyde jer en opfølgningssamtale. Hvert år vil der blive tilbudt årssamtaler. Derudover vil der i barnets sidste år, i børnehaven, blive tilbudt en samtale med henblik på skoleparathed.Har i derud over brug for en snak med personalet, er i meget velkomne til at henvende jer, så vi kan aftale et møde.

Forældreråd
I Solstrålen skal der være et forældreråd, som vælges blandt forældrene. Forældrerådet hjælper til ved forskellige arrangementer i børnehaven.

Hjemmeside
På vores hjemmeside kan I finde informationer om bla: bestyrelsen, pædagogiske læreplaner, værdigrundlag og solpolitik
Husk
I er, som forældre, altid velkomne til at deltage i dagligdagen, hvis I har tid og lyst. Vi håber, I vil have en positiv indstilling til børnehaven og personalet, da det betyder meget for barnets trivsel.